De langharige kat

Waarom een langharige kat laten trimmen?

U zult ongetwijfeld met veel zorg uw langharige kat regelmatig kammen om klitten te voorkomen.

Uw langharige kat wisselt elke 3 maanden van vacht en zal het onderwol losgaan zitten. Het zijn de doffe uitstekende plukken in de vacht. Dit zijn de plukken die u in huis en op uw kleding vind en de genen die klitten of vervilting kunnen veroorzaken omdat ze in elkaar draaien, wat voor de kat een zeer pijnlijke situatie kan worden buiten het feit dat het er niet erg netjes uitziet. Dit kan leiden tot een chagrijnige kat die niet meer geaaid willen worden, niet meer willen spelen of nauwelijks willen bewegen.

Over het algemeen zal uw langharige kat worden geplukt en ontklit om zo van zijn onderwol te ontdoen. Soms is er geen andere mogelijkheid dan de kat te scheren en deze zo van klitten en vervilting te bevrijden. De kop, poten en staart worden niet geschoren of u kunt kiezen indien mogelijk voor het leeuwenmodel. Dit ziet er misschien niet zo mooi uit maar voor uw kat een hele bevrijding en u zult merken dat uw kat weer vrij in beweging en spel wordt. Om de vette en/of geïrriteerde huid weer rustig en schoon te krijgen wordt de kat gewassen, droog geföhnd en nageborsteld.

Laat uw langharige kat om de 6 weken tot 3 maanden trimmen.                                                    U zult er beiden profijt van hebben!
DSC_5257 DSC_5427